Kakaowa gryczanka z gruszką i bakaliami

Kto jeszcze nie próbował płatków gryczanych, ten biegnie do sklepu. Mają pyszny, delikatnie orzechowy smak i genialnie komponują się z kakao. Od takiej gryczanki naprawdę warto zacząć nowy dzień!

Lista składników
- 4 łyżki płatków gryczanych
- 3 łyżeczki kakao
- szklanka mleka
- pół łyżeczki cynamonu
- 1/3 gruszki
- 2 łyżki suszonych owoców/orzechów,odrobina wiórków kokosowych
- łyżka miodu

Krok po kroku
1) Do garnka wlewamy mleko.
2) Dodajemy płatki gryczane i gotujemy aż płatki wchłoną mleko.
3) W międzyczasie dodajemy cynamon i kakao, mieszamy do rozpuszczenia.
4) Podajemy w miseczce lub wysokim naczyniu, na wierzchu układamy gruszkę, bakalie, posypujemy wiórkami i polewamy miodem.

Smacznego!




Podziel się:

4 komentarze

  1. Poproszę o taką! :-) Wyglada bosko.

    OdpowiedzUsuń
  2. I to się nazywa deser z pierwszego zdarzenia! Bajka ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super gryczanka. Świetny, niebanalny deserek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich cudów to ja JESZCZE nie jadłam ;) Ale chyba czas zacząć :)

    OdpowiedzUsuń