Sałatka warzywna z jajkiem i serem capreggio oprószona prażonym sezamem

Pyszna sałatka, która zgodnie z moim zwyczajem powstała spontanicznie na bazie tego, 
co akurat miałam pod ręką. Prosta, szybka i całkiem fotogeniczna :)


Lista składników
(na 1 talerz ze zdjęcia, czas wykonania 15 minut):
- 1 jajko
- 15 liści sałaty
- 1 pomidor
- 1/4 papryki
- 1/2 awokado
- 1/3 ogórka
- 2 łyżeczki sezamu
- plaster serca capreggio
- sól, pieprz, łyżka oliwy i słodka papryka


Krok po kroku
1) Jajko gotujemy na twardo przez ok. 10 minut. 
2) Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu, a na niej resztę składników - pokrojone jajko, plastry awokado, ogórka, papryki, pomidora.
3) Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, słodkiej papryki i polewamy oliwą.
4) Na suchej patelni prażymy sezam, aż się zarumieni i posypujemy nim sałatkę.

Smacznego!







Podziel się:

7 komentarze

  1. Co za cudowności u Ciebie! Zdrowo i kolorowo - tak jak lubię... :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja kocham sałatki <3 Wygląda przecudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepiękna, kolorowa, wiosenna sałatka. Zjadłabym ją bardzo chętnie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Excited to see your new blog design...

    http://www.dresspecialsuk.com

    OdpowiedzUsuń