Ciasteczka owsiane z rodzynkami

Pyszne, delikatne w środku ciasteczka owsiane z żurawiną, rodzynkami i pestkami dyni to świetny pomysł na drugie śniadanie czy deser do kawy. Można spakować do lunchboxa, świetnie smakuję zarówno na zimno jak i prosto z piekarnika. Podane składniki wystarczą na ok. 13-15 ciasteczek, dlatego wielbicielom słodkości proponuję od razu podwoić składniki :)

- 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (210g)
- 3 łyżki żurawiny
- 5 łyżek rodzynek
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki płatków migdałów
- łyżka miodu

1) Ogrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2) Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, na sam koniec dodajemy miód.
3) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy małe, płaskie ciasteczka.
4) Pieczemy 20 minut i gotowe :)











Podziel się:

12 komentarze

  1. Z rok nie robiłam ciasteczek, na pewno zrobię owsiane ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. idealne dla mnie, zawsze kuszę się na "podobne" ze sklepów, które uwielbiam a nie są zbyt zdrową opcją. Coś czuję, że te będę robić co chwilę. <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Już wiem co będę jutro robić :3

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham takie zdrowe ciastka, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie zdrowe ciastka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czasem robię podobne ciastka i są one naprawdę smaczne. Zatem polecam je:)

    OdpowiedzUsuń
  7. na pewno je zrobię! Może trochę nie w temacie, jednak chciałabym się zapytać o to w jaki sposób robisz masło orzechowe? :)

    OdpowiedzUsuń