Ciasteczka owsiane z rodzynkami
Pyszne, delikatne w środku ciasteczka owsiane z żurawiną, rodzynkami i pestkami dyni to świetny pomysł na drugie śniadanie czy deser do kawy. Można spakować do lunchboxa, świetnie smakuję zarówno na zimno jak i prosto z piekarnika. Podane składniki wystarczą na ok. 13-15 ciasteczek, dlatego wielbicielom słodkości proponuję od razu podwoić składniki :)
- 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (210g)
- 3 łyżki żurawiny
- 5 łyżek rodzynek
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki płatków migdałów
- łyżka miodu
1) Ogrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2) Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, na sam koniec dodajemy miód.
3) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy małe, płaskie ciasteczka.
4) Pieczemy 20 minut i gotowe :)
Tagi:
ciasta i ciastka
ciastka
cynamon
deser
do pracy
do szkoły
drugie śniadanie
miód
na słodko
na wynos
płatki owsiane
rodzynki
śniadanie
żurawina