Owsianka z kiwi, borówkami i żurawiną
Była już cynamonowa owsianka z bananem, żurawiną i orzechami, która sądząc po statystykach podbiła Wasze serca. Niewątpliwą zaletą porannych płatków jest możliwość szerokiego doboru składników - ja wybieram zawsze świeże i suszone owoce i jedno z takich połączeń chcę Wam dzisiaj zaprezentować.

Na 1 porcję, czas wykonania: 15 minut.
- 4 łyżki płatków owsianych/gryczanych/ryżowych (lub każdych innych na jakie macie ochotę, ja użyłam górskich owsianych)
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki płatków owsianych/gryczanych/ryżowych (lub każdych innych na jakie macie ochotę, ja użyłam górskich owsianych)
- 1 szklanka mleka
- 1 kiwi
- garść borówek
- garść żurawiny
- opcjonalnie: łyżeczka siemienia lnianego, płatki migdałów i wiórki kokosowe do dekoracji
1) Płatki gotujemy na mleku, na wolnym ogniu do miękkości.
2) Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Układamy je w miseczce na powierzchni owsianki.
3) Całość posypujemy pozostałymi składnikami i gotowe! Nic odkrywczego, a jaki pyszny początek dnia!
Próbowaliście kiedyś owsiankę w wersji wytrawnej?