Cynamonowa owsianka z bananem, suszoną żurawiną i orzechami


Mój przepis na dobry dzień, to przede wszystkim zacząć go od pysznego śniadania, takiego jak na przykład cynamonowa owsianka z bananem, suszoną żurawiną, płatkami migdałów i fistaszkami. Wrzucam jeszcze dzisiaj, może przyda Wam się jako inspiracja na weekendowy, leniwy poranek.


Na 1 porcję, czas wykonania: 15 minut.
- 4 łyżki płatków owsianych/gryczanych/ryżowych (lub każdych innych na jakie macie ochotę, ja użyłam górskich owsianych)
- 1 szklanka mleka
- 4 szczypty cynamonu
- 1 duży banan
- garść żurawiny
- garść orzechów
- pół łyżeczki siemienia lnianego

1) Płatki gotujemy na mleku, na wolnym ogniu do miękkości. Dosypujemy 3 szczypty cynamonu i mieszamy.
2) Owsiankę przelewamy do miseczki, na górze układamy owoce i orzechy warstwami tak jak na zdjęciach, całość posypujemy cynamonem i siemieniem lnianym.




Podziel się:

1 komentarze

  1. Owsianki to faktycznie jedno z lepszych śniadań, w sumie na drugie też się nadają- jem je praktycznie codziennie;)
    Twoja miseczka wygląda ślicznie:)

    OdpowiedzUsuń