Sałatka włoska


Nie wiem czy u Was też sprawdza się zasada, że najlepsze przepisy powstają... spontanicznie. W mojej kuchni nic się nie zmarnuje, wystarczy odrobina kreatywności by z resztek wyczarować pyszną sałatkę. Sprawdźcie sami!

Lista składników na dużą miskę sałatki
- 1/2 dużej główki sałaty lodowej (lub jedna mała)
- kostka sera feta
- żółta papryka / mała puszka kukurydzy
- 2 pomidory
- mała czerwona papryka
- mały ogórek
- po garści prażonych pestek dyni i słonecznika
- 4 łyżki żurawiny
- sos włoski Winiary

Krok po kroku
1) Wszystkie warzywa i ser kroimy w kostkę (pomidory najlepiej dodać tuż przed podaniem). Wrzucamy do wysokiej miski, dodajemy prażone pestki i żurawinę.
2) Sałatka świetnie smakuje z gotowym sosem włoskim Winiary (który miesza się z 3 łyżami oliwy i wodą), polewamy tuż przed podaniem. Całość delikatnie mieszamy.

Smacznego!

Podziel się:

0 komentarze