Jajka z pastą wiosenną


Na pewno nie ma tutaj osoby, która nie znałaby świątecznego klasyka, czyli jajek na twardo z majonezem. Dzisiaj mam dla Was propozycję odchudzonej, choć równie pysznej wersji tego dania - z pastą ze świeżego ogórka i chrupiących rzodkiewek.


Lista składników
- 6 jajek
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- pęczek szczypiorku
- mały ogórek
- 8 rzodkiewek
- sól, pieprz

Krok po kroku
1) Jajka gotujemy na twardo ok. 8 minut. Obieramy, przecinamy na pół i do miseczki przekładamy same żółtka.
2) Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Równie drobno siekamy szczypiorek i rzodkiewkę.
3) W miseczce mieszamy żółtka, jogurt grecki, ogórka, połowę szczypiorku i rzodkiewki. Doprawiamy do smaku i wypełniamy tym nadzieniem dziurki pozostałe po wyjęciu żółtek. 
4) Posypujemy pozostałym szczypiorkiem i rzodkiewką.

Smacznego!


Podziel się:

0 komentarze