Ciastka z mąki kokosowej z masłem orzechowym i daktylami


Ciacha, ciasteczka, kto z nas ich nie lubi? Można wcinać nawet na "diecie", wystarczy wybrać ich zdrowszy, domowy odpowiednik :) 


Lista składników
-120g mąki kokosowej (ok. 1 szklanki) 
- 50 g drobno pokrojonych daktyli (ok. jednej garści)
- 3 łyżki ksylitolu (wszystkie 3 produkty możecie zakupić na stronie Ekorein)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 2 łyżki masła orzechowego Primavika

Krok po kroku
1) Suche składniki mieszamy w jednej misce. W drugiej trzepaczką łączymy jajka.
2) Jajka przelewamy do suchych składników, mieszamy do połączenia składników, dodajemy migdały i masło orzechowe.
3) Z masy formujemy w dłoniach kulki i rozpłaszczamy je na blaszce. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.

Smacznego!







Podziel się: