Ciastka z mąki kokosowej z masłem orzechowym i daktylami


Ciacha, ciasteczka, kto z nas ich nie lubi? Można wcinać nawet na "diecie", wystarczy wybrać ich zdrowszy, domowy odpowiednik :) 


Lista składników
-120g mąki kokosowej (ok. 1 szklanki) 
- 50 g drobno pokrojonych daktyli (ok. jednej garści)
- 3 łyżki ksylitolu (wszystkie 3 produkty możecie zakupić na stronie Ekorein)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 2 łyżki masła orzechowego Primavika

Krok po kroku
1) Suche składniki mieszamy w jednej misce. W drugiej trzepaczką łączymy jajka.
2) Jajka przelewamy do suchych składników, mieszamy do połączenia składników, dodajemy migdały i masło orzechowe.
3) Z masy formujemy w dłoniach kulki i rozpłaszczamy je na blaszce. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.

Smacznego!







Podziel się:

9 komentarze

  1. Niesamowite są te ciasteczka, coś wspaniałego. :-) Zdrowo i smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile mniej wiecej ciastek wyjdzie z tego przepisu?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile mniej wiecej ciastek wyjdzie z tego przepisu?

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku to musi być pyszne! Muszę wypróbować :) Ja dopiero zaczynam swoją blogerską przygodę kulinarną - zapraszam: treatsfromamerica.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nigdy nie piekłam nic z wykorzystaniem mąki kokosowej, a powiem szczerze, że bardzo bym chciała spróbować. Akurat nadarzył się taki wspaniały przepis u Ciebie. Ciasteczka wyglądają oszałamiająco. Kocham takie domowe smakołyki.
    Pozdrowionka serdeczne od starej blogowej znajomej. Ciekawe czy mnie jeszcze pamiętasz :)
    Megly :) www.megly.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy produkty firmy EkoRein, które polecasz są ekologiczne? Na ich stronie nie znalazłam o tym informacji?:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Może być mąką ryżowa?

    OdpowiedzUsuń