Pełnoziarnisty makaron tagliatelle z kurczakiem po meksykańsku
Pamiętacie przepis na mieszankę meksykańską z kurczakiem i kaszą jęczmienną? W wersji z moim ulubionym makaronem, prażonymi migdałami i szczypiorkiem to danie jest jeszcze lepsze, a wykonanie zajmuje tyle co czas gotowania makaronu. Spróbujcie sami!
PS 2 miesiące prowadzenia bloga i ponad 100 tysięcy odwiedzin - dziękuję! :)
Na 2 porcje:
- 0,5 opakowania makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
- 1 duży filet z kurczaka
- mieszanka meksykańska firmy Bonduelle w puszce (niestety nikt mi nie płaci za reklamę, ale ich puszkę przetestowałam i jest godna wypróbowania! możecie sami zrobić taką mieszankę łącząc czerwoną fasolę, kukurydzę i słodko-pikantny sos pomidorowy)
- ulubione przyprawy
- do dekoracji: szczypiorek, prażone migdały
1) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2) Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i obtoczyć w ulubionych przyprawach. Ugotować na parze do miękkości.
3) Mieszankę meksykańską podgrzać, dodać do niej kurczaka, makaron i wymieszać.
4) Udekorować szczypiorkiem i prażonymi migdałami.
4 komentarze
Wygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na szybki obiadek. Uwielbiam takie mięsno- makaronowe dania;)
OdpowiedzUsuńBez kurczaka byłoby to dla mnie idealne danie :) Wizualnie wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńSuper składniki i wszystko razem apetycznie wygląda :D
OdpowiedzUsuń