Spaghetti w sosie śmietanowo-koperkowym z łososiem i suszonymi pomidorami
Jeśli szukacie pomysłu na to, jak włączyć do swojej diety więcej ryb, polecam spaghetti z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym. Smakuje absolutnie obłędnie, a wykonanie jak zwykle zajmuje mniej niż 30 minut!
Od dzisiaj możecie polubić mój profil na Facebooku, dzięki czemu będziecie na bieżąco informowani o nowych postach opublikowanych na moim blogu. Zapraszam serdecznie do kliknięcia "Lubię to!".
Na 2 duże porcje:
1) 0,5 opakowania makaronu razowego spaghetti
2) 1 duża śmietana 12%
3) Pęczek koperku
4) Małe opakowanie wędzonego łososia (wskazówka dla oszczędnych - w Biedronce istnieje produkt o nazwie łosoś kanapkowy, który nada się do wykonania tego dania a kosztuje mniej niż 5 zł)
5) 6 suszonych pomidorów
6) 1 cebula
7) 2 małe ząbki czosnku
8) Pieprz, sól
1) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oleju. Doprawiamy do smaku (ja użyłam wegety i pieprzu).
3) Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojony drobno koperek (zostawcie kilka większych kawałków do dekoracji dania), pokrojonego w kostkę łososia i suszone pomidory. Doprawiamy sos do smaku.
4) Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu.
5) Makaron przekładamy na talerze, można udekorować koperkiem lub roszponką.