Pieczone papryki faszerowane kaszą jaglaną z tuńczykiem i koperkiem


Kogo odwiedził dzisiaj Mikołaj? Mam nadzieję, że jesteście zadowoleni z podarków, jeśli dostaliście coś związanego z gotowaniem albo sportem to koniecznie się pochwalcie w komentarzach :) Dzisiaj na obiad pieczone papryczki faszerowane kaszą jaglaną, tuńczykiem i koperkiem, smakują genialnie i prezentują się wyjątkowo efektownie!


Lista składników
- 2 papryki
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- puszka tuńczyka w wodzie
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki tartego sera

Krok po kroku
1) Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości (ok. 15 minut). Dodajemy tuńczyka (bez wody) i pokrojony drobno koperek.
2) Paprykom odcinamy "główki", usuwamy gniazda nasienne i płuczemy. Wypełniamy wcześniej przygotowanym farszem.
3) Pieczemy w szklanym natłuszczonym naczyniu w piekarniku nagrzanym do 200 st. (tryb góra-dół) przez 30 minut (aż góra się zarumieni), wyłączamy i pod czapeczkę nakładamy ser. Po kilku minutach papryczki są gotowe do spożycia.

Smacznego!







Podziel się: