Makaron orkiszowy z twarogiem i musem truskawkowym

Jakie jest Twoje pierwsze skojarzenie na hasło makaron z truskawkami? 
Niech zgadnę, smak dzieciństwa? :) Podziękujcie swoim mamom i babciom za takie rarytasy, bo danie jest nie tylko pyszne, ale przede wszystkim zdrowe, a w sezonie truskawkowym aż wstyd się takim nie uraczyć.

Na 2 porcje, czas wykonania: 20 minut
- 150g makaronu orkiszowego
- chudy twaróg (kostka)
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 0,5kg truskawek
- dowolne słodzidło - np. miód, ksylitol

1) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Truskawki blendujemy z połową jogurtu naturalnego, dosładzamy według uznania.
3) Drugą połowę jogurtu mieszamy z twarogiem.
4) Makaron wykładamy do miseczek, posypujemy twarogiem i polewamy musem truskawkowym.






Podziel się: