Makaron orkiszowy z twarogiem i musem truskawkowym

Jakie jest Twoje pierwsze skojarzenie na hasło makaron z truskawkami? 
Niech zgadnę, smak dzieciństwa? :) Podziękujcie swoim mamom i babciom za takie rarytasy, bo danie jest nie tylko pyszne, ale przede wszystkim zdrowe, a w sezonie truskawkowym aż wstyd się takim nie uraczyć.

Na 2 porcje, czas wykonania: 20 minut
- 150g makaronu orkiszowego
- chudy twaróg (kostka)
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 0,5kg truskawek
- dowolne słodzidło - np. miód, ksylitol

1) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Truskawki blendujemy z połową jogurtu naturalnego, dosładzamy według uznania.
3) Drugą połowę jogurtu mieszamy z twarogiem.
4) Makaron wykładamy do miseczek, posypujemy twarogiem i polewamy musem truskawkowym.






Podziel się:

12 komentarze

  1. Mmm, ale pyszności. Truskaweczki na pierwszym planie :) a i bananka nie brakło. Jak dla mnie bomba :) Miseczka wspaniałości. Takie słodkości są jak najbardziej wskazane. Pozdrowionka! Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń
  2. W okresie letnim bardzo często jem taki obiadek. Zamiast twarogu lubię dodawać również ricottę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ostatnio robiłam placuszki z ricottą według przepisu Nigelli, wyszły pycha :)

      Usuń
  3. makaron z twarogiem i truskawkami to mój smak z dzieciństwa!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kojarzy mi się ten posiłek z dzieciństwem. <3 :-) Musi być przepyszna ta Twoja miseczka! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki smak dzieciństwa :) Jeden z najlepszych letnich obiadów.

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszności;*

    http://kataszyyna.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdecydowanie smak dzieciństwa, uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Niby tak zwyczajnie, a tak przepysznie ;) Uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń