Makaron orkiszowy z twarogiem i musem truskawkowym
Jakie jest Twoje pierwsze skojarzenie na hasło makaron z truskawkami?
Niech zgadnę, smak dzieciństwa? :) Podziękujcie swoim mamom i babciom za takie rarytasy, bo danie jest nie tylko pyszne, ale przede wszystkim zdrowe, a w sezonie truskawkowym aż wstyd się takim nie uraczyć.
Na 2 porcje, czas wykonania: 20 minut
- 150g makaronu orkiszowego
- chudy twaróg (kostka)
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 0,5kg truskawek
- dowolne słodzidło - np. miód, ksylitol
1) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Truskawki blendujemy z połową jogurtu naturalnego, dosładzamy według uznania.
3) Drugą połowę jogurtu mieszamy z twarogiem.
4) Makaron wykładamy do miseczek, posypujemy twarogiem i polewamy musem truskawkowym.
12 komentarze
Mmm, ale pyszności. Truskaweczki na pierwszym planie :) a i bananka nie brakło. Jak dla mnie bomba :) Miseczka wspaniałości. Takie słodkości są jak najbardziej wskazane. Pozdrowionka! Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuńW okresie letnim bardzo często jem taki obiadek. Zamiast twarogu lubię dodawać również ricottę:)
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam placuszki z ricottą według przepisu Nigelli, wyszły pycha :)
Usuńmakaron z twarogiem i truskawkami to mój smak z dzieciństwa!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;))
OdpowiedzUsuńPyszności;p
OdpowiedzUsuńKojarzy mi się ten posiłek z dzieciństwem. <3 :-) Musi być przepyszna ta Twoja miseczka! <3
OdpowiedzUsuńTaki smak dzieciństwa :) Jeden z najlepszych letnich obiadów.
OdpowiedzUsuńpyszności;*
OdpowiedzUsuńhttp://kataszyyna.blogspot.com/
Zdecydowanie smak dzieciństwa, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńRobię jutro na obiadek <3
OdpowiedzUsuńNiby tak zwyczajnie, a tak przepysznie ;) Uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuń