Gotowana pierś z kurczaka z kaszą gryczaną i cukinią

Pogoda nie rozpieszcza, ale chyba nikt z nas nie chce spędzać całej soboty w kuchni ;) 
Ten obiad robi się praktycznie sam, a smakuje wybornie!

Na 2 porcje, czas wykonania: 25 minut
- woreczek kaszy gryczanej
- 1 duży filet z kurczaka
- pół papryki
- koperek
- cukinia
- łyżka oliwy
- ulubione przyprawy
- opcjonalnie: pół kulki sera mozzarella

1) Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Fileta myjemy i dzielimy na dwie części (mój był gruby, więc przekroiłam go wzdłuż) i gotujemy w wodzie do miękkości (ok. 15-18 minut).
3) Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie aż się zarumieni. Posypujemy odrobinką soli.
4) Paprykę kroimy w paski i wykładamy na talerzu obok cukinii, kaszy, i kurczaka.
5) Filety posypujemy koperkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wykładamy na nie ser.

Smakuje świetnie z koktajlem ze zblendowanego arbuza, truskawek i banana :)

Podziel się: