Pełnoziarniste tagliatelle z łososiem i cukinią


Uwielbiam makarony. W połączeniu z łososiem i cukinią pełnoziarniste tagliatelle smakuje wybornie!


Lista składników
- 5 gniazd wstążek makaronu
- 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę lub obieraczką na paski przypominające makaron
- 1 cebula
- 2 garści pieczarek
- 1 mały grecki jogurt naturalny (u mnie "z Naramowic")
- 1 opakowanie łososia wędzonego
- czarnuszka, sól himalajska, olej kokosowy Oczywiście od Ekorein
- 1/2 pęczka koperku

Krok po kroku
1) Makaron gotujemy do miękkości.
2) Na oleju kokosowym podsmażamy cebulkę, pieczarki, kiedy się podduszą dodajemy cukinię. Smażymy do miękkości wszystkich składników, dodajemy pokrojone w kostkę łososia, jogurt, koperek i przyprawy.
3) Łączymy z ugotowanym makaronem i wcinamy :)

Smacznego!









Podziel się: