Pełnoziarniste tagliatelle z łososiem i cukinią


Uwielbiam makarony. W połączeniu z łososiem i cukinią pełnoziarniste tagliatelle smakuje wybornie!


Lista składników
- 5 gniazd wstążek makaronu
- 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę lub obieraczką na paski przypominające makaron
- 1 cebula
- 2 garści pieczarek
- 1 mały grecki jogurt naturalny (u mnie "z Naramowic")
- 1 opakowanie łososia wędzonego
- czarnuszka, sól himalajska, olej kokosowy Oczywiście od Ekorein
- 1/2 pęczka koperku

Krok po kroku
1) Makaron gotujemy do miękkości.
2) Na oleju kokosowym podsmażamy cebulkę, pieczarki, kiedy się podduszą dodajemy cukinię. Smażymy do miękkości wszystkich składników, dodajemy pokrojone w kostkę łososia, jogurt, koperek i przyprawy.
3) Łączymy z ugotowanym makaronem i wcinamy :)

Smacznego!









Podziel się:

11 komentarze

  1. Na ile porcji jest podany przepis? Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda smakowicie. ;) Zrobisz może post na temat jedzenia do pracy, na uczelnie(do pudełka)? ;)

      Usuń
    2. Pewnie, pojawi się w przyszłym tygodniu jak już będę po egzaminie z ortopedii :)

      Usuń
    3. Pewnie, pojawi się w przyszłym tygodniu jak już będę po egzaminie z ortopedii :)

      Usuń
    4. Już nie mogę się doczekać, czekam z niecierpliwością ;)

      Usuń
  2. Na ile porcji jest podany przepis? Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja uwielbiam łososia i te jego właściwości zdrowotne.
    A komu kibicujesz w żużlu???

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tagiatelle, to móh ulubiony gatunek makaronu. A z łososiem własnie, warzywkami i dobrym sosem to już spełnienie marzeń. :-) Super przepis!

    OdpowiedzUsuń