Sałatka z kurczakiem, rukolą i brzoskwinią

Mam wrażenie, że kiedy za oknem temperatury stają się nieco wyższe tracimy ochotę na ciężkie posiłki. Zaobserwowaliście taką tendencję u siebie? Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z trzech składników, która idealnie sprawdzi się jako sycąca przekąska w letnie dni.

Na 1 porcję, czas wykonania: 10 minut
- garść rukoli
- mały filet z kurczaka
- ulubione przyprawy
- jedna brzoskwinia
- łyżka słoneczniku
- oliwa/olej kokosowy

1) Kurczaka kroimy w większą kostkę, doprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy na patelni. Możecie też ugotować kurczaka na parze, ale ja zdecydowałam się na tę pierwszą wersję, dzięki czemu nie dodaję potem do sałatki już żadnego sosu i nie jest ona za "sucha".
2) Brzoskwinię kroimy w kostkę.
3) Na talerzu układamy rukolę, kurczaka, brzoskwinię, całość posypujemy prażonym słonecznikiem i gotowe.





Podziel się:

9 komentarze

  1. Zdecydowanie czym bliżej lata tym lżejsze potrawy na moim talerzu :) ale na szczęście z pożytkiem dla ciała :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurczak, rukola, brzoskwinia - jak i smacznie się zrobiło. Sałatka na medal. Jeszcze te tulipany do dekoracji - to mi się podoba :) Pozdrowionka ;) Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczak i brzoskwinia to ciekawe połączenie, koniecznie do sprawdzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł, nigdy nie jadłam brzoskwini z kurczakiem i rukolą;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak to obłędnie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniałe połączenie smaków! Jedno z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  7. 56 year old Structural Analysis Engineer Inez McCrisken, hailing from Igloolik enjoys watching movies like Cold Turkey and Sand art. Took a trip to Historic Bridgetown and its Garrison and drives a Mustang. przejdz tutaj

    OdpowiedzUsuń