Sałatka z kurczakiem, rukolą i brzoskwinią
Mam wrażenie, że kiedy za oknem temperatury stają się nieco wyższe tracimy ochotę na ciężkie posiłki. Zaobserwowaliście taką tendencję u siebie? Dzisiaj proponuję Wam sałatkę z trzech składników, która idealnie sprawdzi się jako sycąca przekąska w letnie dni.
Na 1 porcję, czas wykonania: 10 minut
- garść rukoli
- mały filet z kurczaka
- ulubione przyprawy
- jedna brzoskwinia
- łyżka słoneczniku
- oliwa/olej kokosowy
1) Kurczaka kroimy w większą kostkę, doprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy na patelni. Możecie też ugotować kurczaka na parze, ale ja zdecydowałam się na tę pierwszą wersję, dzięki czemu nie dodaję potem do sałatki już żadnego sosu i nie jest ona za "sucha".
2) Brzoskwinię kroimy w kostkę.
3) Na talerzu układamy rukolę, kurczaka, brzoskwinię, całość posypujemy prażonym słonecznikiem i gotowe.
9 komentarze
Zdecydowanie czym bliżej lata tym lżejsze potrawy na moim talerzu :) ale na szczęście z pożytkiem dla ciała :P
OdpowiedzUsuńIdealna na obiad ;-)
OdpowiedzUsuńKurczak, rukola, brzoskwinia - jak i smacznie się zrobiło. Sałatka na medal. Jeszcze te tulipany do dekoracji - to mi się podoba :) Pozdrowionka ;) Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuńKurczak i brzoskwinia to ciekawe połączenie, koniecznie do sprawdzenia :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, nigdy nie jadłam brzoskwini z kurczakiem i rukolą;)
OdpowiedzUsuńJak to obłędnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe połączenie smaków! Jedno z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuń56 year old Structural Analysis Engineer Inez McCrisken, hailing from Igloolik enjoys watching movies like Cold Turkey and Sand art. Took a trip to Historic Bridgetown and its Garrison and drives a Mustang. przejdz tutaj
OdpowiedzUsuńadwokat rzeszow prawo budowlane
OdpowiedzUsuń