Lody jagodowe
Najszybsze w wykonaniu lody świata. Dwuskładnikowe. Obłędnie smaczne.
1) 3 garści mrożonych jagód (mogą być też truskawki, owoce leśne).
3) Miód/dżem jagodowy do smaku - ok. 2 łyżeczek.
4) Kilka kropli jogurtu naturalnego i jagody do dekoracji.
1) Jagody blendujemy. Jeśli konsystencja jest zbyt zbita można rozcieńczyć ją mlekiem.
2) Dodajemy miód/dżem i znowu blendujemy.
3) Przemieszczamy masę do pucharków/miseczek.
4) Wykonujemy 4-5 kleksów z jogurtu naturalnego i wykałaczką mieszamy w esy floresy.
5) Posypujemy jagodami, lub dekorujemy w inny, dowolny sposób.








7 komentarze
Cudnie się prezentują ;) U mnie do tej pory podstawą domowych lodów owocowych był mrożony banan, a jagody dodawałam jako dodatek i dlatego też nigdy nie miały takiego ślicznego, jagodowego koloru ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie ten jagodowy kolor chodził za mną od dłuższego czasu, niestety borówki w marketach są teraz totalnie bez smaku, dlatego warto zaopatrzyć się w te mrożone i zrobić sobie lodową wyżerkę :) Pozdrawiam!
Usuńmniam;) ja robie takie ekspresowe z bananow mrozonych :)
OdpowiedzUsuńTa wersja też jest pyszna, szczególnie z cynamonem!
UsuńDziękuję :)!
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ogromną ochotę na lody jagodowe;)
OdpowiedzUsuńTwoja miseczka prezentuje się cudownie, w dodatku ten fioletowy kolorek:)
Dziękuję Karolina, pędź po jagody! :)
Usuń