Jogurt naturalny z owocami


W zeszłym tygodniu zostałam poproszona o przygotowanie cyklu zdrowych śniadań, wczorajszy amarantus to wersja dla rannych ptaszków, dzisiaj zaś prezentuję wersję na leniwców.
Dzisiejszy wpis nie jest niczym odkrywczym. Wszyscy znamy jogurt naturalny, ale często omijamy go w sklepie szerokim łukiem, bo jest gorzki i ma niezachęcające opakowanie, ale w czy takiej wersji jak na zdjęciu nie wygląda już o niebo smaczniej? 

Wykonanie zajmuje tylko 5-10 minut (w zależności od tego, jak długo zajmuje Wam poradzenie sobie z granatem).

Na jedną porcję:
- kubeczek małego jogurtu naturalnego (ok. 170g)
- pestki z 1/3 granata
- jedno dojrzałe kiwi (dojrzałe jest słodsze, więc nie musiałam dodawać miodu, ale zawiera mniej witaminy C - wybór należy do Was)
- łyżeczka siemienia lnianego
- 3 łyżeczki pestek słonecznika, rodzynek, owoców goji, mango, pestek dyni (taką gotową mieszankę 300g kupiłam ostatnio w Piotrze i Pawle za ok. 10 zł - polecam, nazywa się Mieszanka Fit)
- łyżeczka otrębów granulowanych

1. Jogurt przekładamy do miseczki.
2. Dodajemy łyżeczkę otrębów granulowanych.
3. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Układamy na powierzchni jogurtu.
4. Posypujemy siemieniem, mieszanką i pestkami granata.







Podziel się:

2 komentarze